11 voordelen van het uitbesteden van fulfilment?

Inhoud

Fulfilment zorgt ervoor dat jij als ondernemer ontzorgd wordt op het gebied van orderverwerking. Omdat jij hierdoor veel minder hoeft te doen, komen er veel voordelen kijken bij het uitbesteden van fulfilment. Het zal jouw leven als webshopeigenaar een stuk makkelijker maken. Waar jij nu nog druk bezig bent met producten inpakken, bestellingen verzenden en retourenafhandeling, zal je veel rust en tijd creëren wanneer jij fulfilment uitbesteedt. We zetten hier de voordelen van het uitbesteden op een rijtje.

 1. Het maakt ondernemen veel makkelijker
  Het klinkt heerlijk, maar dat is het ook. Wanneer je fulfilment uitbesteedt, heb je minder zorgen en heb je blije klanten zonder dat je daar extra moeite voor hoeft te doen.
 2. Professionele en snelle afhandeling orders
  Als webshopeigenaar doe je ontzettend je best om alles zo goed mogelijk te doen. Een fulfilment bedrijf heeft al jarenlang ervaring om het verwerken van orders zo goed mogelijk te regelen. Wij weten precies wat we wel en niet moeten doen om professioneel te werk te gaan.
 3. Lagere verzendkosten
  1 pakket versturen is een stuk duurder dan 20 pakketten verzenden. Een fulfilment bedrijf profiteert van volumevoordeel. Daardoor worden de kosten voor verzenden lager.
 4. Online voorraadbeheer
  Er wordt gewerkt met een software dat makkelijk gekoppeld kan worden aan jouw webshop. Hierdoor ben je altijd volledig op de hoogte van de voorraad en hoeft je de klant nooit teleur te stellen. Je houdt zelf ook goed overzicht in de voorraad. Zo kun je tijdig nieuwe producten aanleveren.
 5. Goede service naar de klant toe
  Klanten krijgen altijd de juiste informatie over de orderverwerking. Denk aan Orderbevestiging verzendbevestiging status verzending track & trace nummer Je zorgt ervoor dat je klanten hun order zo snel mogelijk in goede staat ontvangen.
 6. Meer verzendmogelijkheden
  Ook het verzenden van orders heeft voordelen. Het wordt voor jou makkelijker om bestellingen naar verschillende landen te sturen. En er wordt gebruik gemaakt van verschillende en/of snellere verzendmethodes.
 7. Makkelijk opschalen in drukke periodes
  Waar je zelf misschien weleens met je handen in het haar kunt zitten in drukke tijden is het voor fulfilment een stuk makkelijker om op te schalen in drukke periodes. Opslagruimte is geen probleem voor fulfilment.
 8. Meer ruimte
  Je bent niet langer beperkt tot je eigen opslagruimte. Omdat je jouw goederen niet zelf opslaat, heb je ruimte over. En nu je hierdoor voldoende opslagruimte hebt, kunt je bijvoorbeeld ook meer producten in je assortiment opnemen.
 9. Meer tijd
  Wanneer je je orderverwerking uitbesteedt, hou je elke dag tijd over. Nu doe je alles nog zelf, denk aan: bestellingen inpakken, pakketten verzenden, retourenafhandeling en het verwerken van de voorraad.
  Zo zijn er nog heel veel activiteiten die je als webshopeigenaar doet. Maar wanneer je de orderverwerking uit handen geeft, hou je veel meer tijd over voor andere activiteiten. Denk eens aan de dingen die je nu eigenlijk heel graag op zou willen pakken, maar waar je nu geen tijd voor hebt.
 10. Overzicht
  Door de software die gebruikt wordt krijg en houdt je goed overzicht in de bestellingen van je webshop. Je kunt precies zien wat er verkocht wordt en je hebt inzicht in de voorraad van je webshop.
 11. Kennis
  Wanneer je fulfilment uit handen geeft, draag je het over aan mensen die erin gespecialiseerd zijn. Van opslag van goederen tot en met retourenafhandeling. Elke handeling wordt op een professionele manier afgehandeld.

Fulfilment uitbesteden?

Je hebt inmiddels kunnen lezen wat fulfilment doet en wat de voordelen ervan zijn. Het scheelt jou als ondernemer heel veel tijd. Tijd die je misschien liever ergens anders in zou willen stoppen. Wellicht is het voor jouw webshop ook geschikt en zou je de orderverwerking uit handen kunnen geven. Denk er daarom goed over na of het uitbesteden van fulfilment ook kan gaan werken voor jouw webshop.

Lees verder

Prijzen zijn exclusief btw. op basis van 1 artikel per bestelling en inclusief 1 pallet voorraad in het tarief. 
Meer of minder pakketten per dag of speciale wensen? Prijs op aanvraag. Prijzen voor België zijn inclusief tol.