4 dingen die iedere beginnende webshop eigenaar zou moeten weten<h1

Inhoud

Een webshop beginnen. Misschien wel een langgekoesterde droom, of een spontane actie. Maar wist je dat er eigenlijk heel veel bij een goedlopende webshop komt kijken? Er beginnen ontzettend veel ondernemers met veel enthousiasme met het starten van een webshop, maar helaas zien we ook heel veel ondernemers alweer vroegtijdig stoppen. De reden waarom dit zo vaak gebeurt, is omdat de meeste beginnende webshop eigenaren niet goed genoeg weten wat ze te wachten staat. Het klinkt heel leuk om een webshop te starten, maar waar moet je op letten? En wat zou je allemaal moeten weten? In deze blog bespreken we wat onderwerpen die jou als beginnende webshop eigenaar kunnen helpen. 

 1. Je kunt dit niet alleen
  Laten we er maar gelijk mee in huis vallen. Het gaat je niet in je eentje lukken. Voor de meeste ondernemers is dit lastig om te horen, want veel ondernemers doen graag alles zelf. De controle uit handen geven kan soms best moeilijk zijn, omdat jij jouw bedrijf het beste kent en je het spannend kan vinden om iemand anders iets te laten doen. Maar je kunt het niet alleen. Er komt heel veel kijken bij het starten en onderhouden van een webshop. In het begin lijkt het misschien nog oké te gaan in je eentje. Maar red je het nog steeds alleen wanneer er meer klanten komen, er klachten binnenkomen van klanten, als er fouten ontstaan op je webshop of wanneer dingen niet soepel verlopen? Lukt het je dan nog steeds? Of wordt het je teveel?

  Je hebt mensen nodig waarmee je kunt overleggen, waarmee je ideeën mee kunt delen, waarmee je kunt discussiëren. Je kunt mensen in dienst nemen, maar je kunt ook andere ondernemers inschakelen. Denk aan het uitbesteden van maken van een webshop, foto’s maken, fulfilment, noem maar op. Er zijn veel bezigheden die je niet zelf zou hoeven doen. Je kunt hier mensen voor inhuren of personeel voor aan kunnen nemen. Is het lastig voor je om dit nu al te kunnen betalen? Kijk eens om je heen. Heb je vrienden, familie, kennissen die ergens verstand van hebben en je graag zouden willen helpen?
 2. Een webshop runnen vraagt veel van je
  Misschien klinkt het makkelijk om een webshop te starten. Het is ook gewoon mogelijk om het vanuit huis te doen. Het lijkt soms een makkelijke bron van inkomsten. Maar vergis je niet. Een webshop starten en runnen, vraagt ontzettend veel van je. Je begint altijd met niets. Je start een bedrijf. Niemand kent jouw bedrijf en producten/diensten. Het kan maanden tot jaren duren voordat je goed kunt leven van jouw webshop. Wanneer je een webshop start moet je het ook zien als onderneming. Neem het serieus.
 3. Je moet zichtbaar worden
  De klant wil weten wie jij bent. Bij wie kopen ze een product? De klant wil het gezicht zien van degene waarbij ze iets aanschaffen. Het wekt vaak vertrouwen op. Misschien hou je er niet van en wil je vooral je producten aanprijzen. Maar de klant ziet graag een gezicht. Plaats eens iets van jezelf op social media. Laat mooie foto’s van jezelf maken, misschien vind je het leuk om eens een filmpje te maken over jou en je bedrijf of zet een mooi verhaal over het tot stand komen van je onderneming op de website. Laat de klant zien wie het gezicht achter het (succesvolle) bedrijf is.
 4. Investeer in je webshop
  Een webshop starten is niet gratis. Denk allereerst eens aan de artikelen die je moet inkopen en om vervolgens te verkopen. Een website laten bouwen kost geld. Wil je het zelf doen? Dan kost het je nog steeds geld om een domeinnaam aan te vragen. Het kost je geld om je bestellingen te versturen. Denk eens aan al het verpakkingsmateriaal. Je hebt goede foto’s nodig. Je huurt een fotograaf in om professionele foto’s te maken.

  Wanneer je wilt dat je webshop er professioneel uitziet, dan heb je professionals nodig. En deze mensen kosten geld. Maar het is zeker verstandig om hierin te investeren. Wanneer er een potentiële klant op je webshop komt en ziet dat de webshop er professioneel uitziet, is de kans veel groter dat de klant iets aanschaft dan wanneer de webshop er amateuristisch uitziet. Denk aan een webshop die niet echt uitnodigt of foto’s die er niet professioneel uitzien. Klanten willen zien wat je te bieden hebt en willen het beste van het beste kopen. Het straalt ook vertrouwen uit naar de klant wanneer jouw webshop er professioneel uitziet. 

Start niet zonder een plan. Wanneer je een succes wil maken van je onderneming, dan moet je weten wat je te wachten staat. Maak jezelf bekwaam en zoek mensen die jou kunnen helpen bij het opstarten van jouw onderneming. Laat je niet verrassen door de hoeveelheid werk wat komt kijken bij het starten van een webshop.

Lees verder

Prijzen zijn exclusief btw. op basis van 1 artikel per bestelling en inclusief 1 pallet voorraad in het tarief. 
Meer of minder pakketten per dag of speciale wensen? Prijs op aanvraag. Prijzen voor België zijn inclusief tol.