4 tips voor een snellere levertijd

Inhoud

Voor de klant is het niet alleen belangrijk dat je goede producten verkoopt, de levering is vaak net zo belangrijk. Wat vooral belangrijk is, is dat de klant de bestelling zo snel mogelijk binnenkrijgt. Vroeger was het nog gebruikelijk dat je een week moest wachten op je bestelling. Nu is dat meer een uitzondering dan gebruikelijk. Een snelle levertijd is tegenwoordig zeker belangrijk geworden. Het liefst vandaag besteld en morgen in huis. Al zijn er tegenwoordig ook al diensten die dezelfde dag nog je bestelling zullen leveren. Ook de klanten van jouw webshop willen het liefst zo snel mogelijk de bestelling ontvangen die ze in je webshop hebben besteld. We delen vier tips die je kunnen helpen om de levertijd van je producten te versnellen. 

 1. Optimaliseer je voorraadbeheer
  Is je voorraadbeheer belangrijk als je de levertijd wil versnellen? Ja zeker, dit is eigenlijk de basis van al je verzendingen. Wanneer je voorraad niet op orde is, zullen je bestellingen vertraging oplopen. Dit is iets wat je uiteraard wil voorkomen. Wanneer je een bestelling binnenkrijgt wil je de artikelen gelijk kunnen pakken, sorteren, controleren en inpakken. Daarom is het ook belangrijk dat er in geen van deze handelingen vertraging oploopt. Het is zonde van je tijd wanneer je een artikel pakt en deze blijkt kapot te zijn of incompleet. Dan moet je opnieuw een product pakken en controleren. Dit kost tijd. Om ervoor te zorgen dat de bestellingen zo snel mogelijk geleverd kunnen worden, moet je magazijn op orde zijn.

  Magazijn op orde
  – Zijn al je producten op voorraad?
  – Zijn de producten compleet en onbeschadigd?
  – Liggen alle artikelen op de juiste plaats?
  – Heb je voldoende inpakmateriaal?
  – Is je magazijn opgeruimd?
 2. Kies voor een snelle bezorgdienst
  Er zijn op het moment heel veel bezorgdiensten, en ook heel veel verschillende soorten bezorgdiensten. Kies voor een snelle bezorgdienst. Het werkt als ondernemer het snelst wanneer je het bezorgen van je bestellingen uitbesteed aan een bezorgdienst. Doe hier ook goed onderzoek naar. Wat voor een consument of een kleine onderneming goed kan werken, werkt misschien helemaal niet prettig wanneer je een groter bedrijf hebt waar honderden pakketten per dag worden verstuurd.
 3. Bied verschillende verzendopties aan
  Er komen steeds meer keuzes bij. Een standaard levering, een express levering, afhalen op locatie. Biedt de klant verschillende verzendopties aan. Denk bijvoorbeeld aan een snelle levering. Soms heeft de klant een product zo snel mogelijk nodig. Zorg er dan voor dat je een snellere levering aan kunt bieden. Natuurlijk komen hier wel extra kosten bij kijken voor de klant.
 4. Je hele orderverwerking uit handen geven
  Het verzenden van bestellingen hoef je als webshop eigenaar niet zelf te doen. Wist je dat je ook je gehele orderverwerking uit handen kunt geven? Een externe fulfilment partner is een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft om bestellingen op een professionele manier te verzenden. Het bedrijf slaat al jouw artikelen bij hun op in het magazijn, pakt jouw producten in, labelt ze, verzend de bestellingen zo snel mogelijk en regelt zelfs eventuele retourneringen die binnenkomen. Jij als webshop eigenaar hebt geen omkijken meer naar het verzenden van de bestellingen. En omdat het fulfilment bedrijf hierin is gespecialiseerd, zal het de bestellingen ook snel verzenden. Het is niet alleen fijn dat de bestellingen snel verzonden worden door de fulfilment partner, jij krijgt door het uitbesteden van je orderverwerking ook veel meer tijd en ruimte om je op andere dingen te focussen in het bedrijf. 

Het versnellen van je levertijd is niet alleen prettig voor je klant, maar ook voor jou als ondernemer heeft dit zijn voordelen. Wanneer de klant een fijne ervaring heeft bij het leveren van een product, zal het snel terugkeren bij jouw webshop. Ook kan de klant door deze ervaring een positieve review op je webshop achterlaten, en vergeet niet de mond-tot-mondreclame die hiermee wordt verspreid. Hoe sneller de klant de bestelling binnen heeft, hoe sneller de klant kan genieten van het product.

Lees verder

Prijzen zijn exclusief btw. op basis van 1 artikel per bestelling en inclusief 1 pallet voorraad in het tarief. 
Meer of minder pakketten per dag of speciale wensen? Prijs op aanvraag. Prijzen voor België zijn inclusief tol.