5 voordelen van fulfilment

Inhoud

Een fulfilment bedrijf is erin gespecialiseerd om het logistieke proces zo efficiënt mogelijk uit te voeren. Het zorgt ervoor dat jij als ondernemer hierin volledig wordt ontzorgd. Als ondernemer van een webshop probeer je alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Je wilt dat de klant tevreden is, dat je webshop er goed uit ziet en dat alles goed geregeld is. In deze blog lees je over de voordelen van fulfilment en waarom het handig is om het fulfilmentproces uit handen te geven.

 1. Het scheelt tijd Heel veel tijd!
  Waar je eerst zoveel tijd besteedde aan het inpakken en verzenden van bestellingen, geef je dat nu helemaal uit handen. Je houdt nu veel meer tijd over. Je kunt je nu ook veel meer focussen op andere activiteiten. Denk aan je webshop, inkoop, marketing.
 2. Het bespaart geld
  Denk hier bijvoorbeeld aan het regelen van verzendingen, de opslag en transport. Wanneer je fulfilment uitbesteed kan dit zorgen voor lagere verzendkosten. Grotere marktpartijen hebben het voordeel om een grotere hoeveelheid aan te bieden. Dit leidt dan bij de pakketbezorgers, opslag en transporteurs tot lagere tarieven. Op deze manier bespaar je en kan het voor de klant een stuk verleidelijker worden om te bestellen. Dat is voor jou leuk, maar ook zeker voor de klant.
 3. Groter assortiment
  Omdat je niet meer voor je eigen opslag hoeft te zorgen wanneer je de fulfilment uitbesteedt, kun je ook je assortiment uitbreiden. Waar je je eerst misschien tegen kon laten houden om uit te breiden i.v.m. opslagruimte, hoef jij je nu geen zorgen meer te maken of alle voorraad wel in de berging of kast past.
 4. Ruime verzendtijd aanbieden
  Een fulfilment bedrijf biedt vaak ruimere verzendtijden aan. De meeste webshopeigenaren bieden dezelfde standaard verzendtijden aan. Denk bijvoorbeeld aan: Binnen 1-3 werkdagen verzonden Vandaag voor 16:00 besteld, morgen in huis Wanneer jij je orderverwerking uitbesteed kun je ruimere verzendtijden aanbieden. Een klant kan uit meer opties kiezen. Vaak is er ook nog een optie om op dezelfde dag te leveren, in de avond of in het weekend. Op deze manier geef jij je klant meer keuzes.
 5. Altijd de juiste informatie
  Je geeft je gehele orderverwerking uit handen, maar je beschikt wel altijd over de juiste informatie rondom je bestelling. Dit is een echte win-winsituatie. Fulfilmentbedrijven werken altijd met een software waarbij klanten op een fijne en klantvriendelijke manier op de hoogte worden gehouden over de status en de order. Denk aan:
  • Welke partij levert het?
  • Dag van levering
  • Tijdstip van levering
  • Status van de order

Bonus – Je kunt makkelijker vrij nemen.

Het lijkt voor een ondernemer soms bijna onmogelijk om vrij te nemen. Voor een webshopeigenaar is het vaak helemaal moeilijk. Want de bestellingen worden niet uit zichzelf verzonden. Maar wanneer je fulfilment uitbesteedt, wordt het voor jou een stuk makkelijker om een keer een dag of een weekend vrij te nemen. Je hoeft niet meer om te kijken naar alle bestellingen die ingepakt en verzonden moeten worden. Dit wordt allemaal voor jou gedaan. En wat je als ondernemer eigenlijk helemaal niet wilt, is je webshop stil leggen omdat jij een weekendje weg bent. Dit hoeft niet meer als je de gehele orderverwerking uit handen geeft.

Fulfilment heel veel voordelen

Het is aan jou als ondernemer of jij hier gebruik van wil maken. Zie jij als webshopeigenaar hier ook de voordelen van in? Klikt het bij jou als eigenaar? Ben je er misschien klaar mee om de orderverwerking zelf te blijven doen? Of klinkt het gewoon heel fijn om alles uit handen te geven? Dan is het zeker een aanrader om je hier verder in te verdiepen en om te kijken naar de opties.

Lees verder

Prijzen zijn exclusief btw. op basis van 1 artikel per bestelling en inclusief 1 pallet voorraad in het tarief. 
Meer of minder pakketten per dag of speciale wensen? Prijs op aanvraag. Prijzen voor België zijn inclusief tol.