Bij het verzenden van bestellingen komt het helaas nog weleens voor dat er fouten worden gemaakt. Of je al veel ervaring hebt, of pas net begint met het verzenden van bestellingen. Fouten worden gemaakt. Natuurlijk wil je dit voorkomen. Het maken van fouten zorgt voor extra tijd en kost je misschien wel geld. Daarom delen we in deze blog de meest voorkomende fouten bij het inpakken van bestellingen en geven we je tips om deze fouten te vermijden.
Het magazijn is niet op orde
Het klinkt misschien als bijzaak, maar dat is het zeker niet. Wil je efficiënt te werk gaan en geen fouten maken bij het inpakken van bestellingen? Zorg er dan voor dat je magazijn opgeruimd is. Wanneer je magazijn rommelig is, is de kans dat je fouten maakt ook een stuk groter. Is je magazijn geordend, goed ingericht en opgeruimd? Prima, dan ben je goed bezig.
Het verkeerde aantal artikelen
Een fout die nog regelmatig gemaakt wordt, het verkeerde aantal artikelen verzamelen. Het kan gebeuren dat jij of je medewerker te veel of te weinig artikelen verzamelt en inpakt. Let er daarom goed op dat het juiste aantal artikelen wordt verzameld. Registreer het aantal producten dat wordt verzameld, zo voorkom je fouten.
Je maakt geen gebruik van een scanner
Veel webshops maken hier al gebruik van, een scanner. Met deze betrouwbare methode zorg je ervoor dat je niet het verkeerde product of aantal inpakt. Je hebt een barcode waarbij je de artikelen scant en op deze manier controleert of je producten ook daadwerkelijk bij de bestelling horen. De scanner controleert voor jou of alles klopt. Natuurlijk is het wel verstandig om zelf ook altijd goed mee te blijven kijken en niet volledig op de scanner te vertrouwen.
Het verkeerde artikelnummer gelezen
Wanneer artikelen een codenummer hebben, kan het ontzettend handig werken om het juiste artikel te vinden met alleen een code. Maar helaas worden hier ook nog regelmatig fouten mee gemaakt, doordat het verkeerde nummer wordt gelezen. Let hierbij extra goed op het laatste cijfer, dit is het controlenummer.
Je vergeet een artikel
Oei, je vergeet een artikel. Dat is zeker niet de bedoeling. Wanneer je webshop nog niet heel groot is, werk je misschien nog niet met streepjescodes en pak je het bestelde product zo uit je voorraad. Bij een grotere bestelling moet je al snel alle producten tellen en controleren of je wel de juiste producten hebt verzameld en of je ze ook allemaal hebt verzameld. Wanneer je een groter magazijn hebt, werk je met streepjescodes. Wanneer de goederen binnenkomen krijgen alle artikelen een streepjescode. Hiermee worden ze in het magazijn geïdentificeerd en gelokaliseerd. Komt het voor dat artikelen nog geen streepjescode hebben in het magazijn? Zorg er dan alsnog voor dat deze producten van een streepjescode worden voorzien.
Je vergeet opvulmateriaal te gebruiken
Niet alle bestellingen hebben opvulmateriaal nodig, maar wanneer je een bestelling verzendt die breekbaar is of beschadigd kan raken tijdens het verzenden, is het heel belangrijk om voldoende opvulmateriaal te gebruiken. Vergeet niet om de lege ruimtes in het pakket op te vullen zodat het artikel niet kan schuiven en kan beschadigen tijdens het verzenden.
Er is geen factuur of pakbon toegevoegd aan de bestelling
De klant ziet graag wat er allemaal verstuurd is en wat hij er voor heeft betaald. Een check is altijd fijn. Voeg daarom altijd een factuur of een pakbon aan de bestelling toe.
Welke fout je ook maakt of hebt gemaakt. Of je nu een artikel bent vergeten te versturen of dat je een pakbon bent vergeten mee te sturen. Fouten wil je niet maken. Fouten moet je altijd oplossen en dat zorgt voor extra tijd. En de ervaring voor de klant kan hiermee negatief beïnvloed worden. Dat is iets wat je altijd wilt vermijden als webshopeigenaar.