Hoe kan ik mijn verpakkingen personaliseren?

Inhoud

Geen blanco verpakkingsmateriaal gebruiken voor je bestellingen, maar je eigen gepersonaliseerde verpakkingen gebruiken. Dat je op de doos aan de buitenkant al kunt zien dat de bestelling van jouw webshop komt en dat de producten in de doos ook nog eens in jouw gepersonaliseerde verpakking verpakt is. Een gepersonaliseerde verpakking is een mooi visitekaartje voor je bedrijf. Het laat zien dat je bedrijf voor kwaliteit gaat. Je kunt op ontzettend veel manieren je verpakkingen personaliseren. Je kunt beginnen bij iets kleins en er naar uitbreiden dat al je verpakkingsmateriaal van je bedrijf gepersonaliseerd is. We delen in deze blog verschillende opties met je.

Kleine aanpassingen
Wanneer je klein wilt beginnen zijn er al verschillende opties waar je gebruik van kunt maken. Het personaliseren van je verpakkingen kan geleidelijk gaan en hoeft niet in een keer volledig gepersonaliseerd te zijn. Begin bijvoorbeeld met:

  • Een gepersonaliseerde verpakkingstape
    Een verpakkingstape kun je laten personaliseren. Je kunt het logo van je bedrijf op de tape laten afdrukken of de naam van je webshop. Wat hierin belangrijk is, is dat mensen hiermee herkennen dat dit jouw webshop is. Gebruik bijvoorbeeld de bedrijfskleuren of het lettertype wat je altijd gebruikt. Op deze manier kun je nog een blanco doos gebruiken om te verzenden, maar kun je de doos personaliseren door een gepersonaliseerde tape te gebruiken om de doos mee dicht te maken.
  • Verzendlabel personaliseren
    Ook het verzendlabel kun je gemakkelijk laten personaliseren. Wat je hier over het algemeen voor nodig hebt, is het logo van je webshop. Wanneer de klant de bestelling binnenkrijgt, kan het gelijk zien dat het van jouw webshop komt. Dit is ook weer een stuk visitekaartje wat je als bedrijf wil geven.
  • Het personaliseren van enveloppen
    Je verstuurd een kleinere bestelling, een factuur of een brief in je gepersonaliseerde envelop. Je hoeft niet de gehele envelop te personaliseren. Je kunt er voor kiezen om alleen je logo op de envelop te laten drukken. Maar je kunt er ook voor kiezen om de envelop in een bepaalde kleur te laten bedrukken met jouw naam erop. Wat wil jij uitstralen met je bedrijf? 

Grotere aanpassingen
Misschien is je bedrijf al wat groter en lukt het je financieel om wat grotere dingen te laten personaliseren. Denk bijvoorbeeld aan de kartonnen doos of de tas waarin de bestelling wordt verzonden. De grotere merken zien we het allemaal doen. Wanneer de bezorger met het pakketje aan komt lopen van dat bepaalde merk, kun je vaak al snel aan de verpakking zien van wie het is. Dat is het visitekaartje van het bedrijf. Eigen is dat gepersonaliseerde pakketje het reclamebord voor dat merk. 


Waar je natuurlijk mee moet beginnen is het hebben van een logo. Zonder logo waar mensen je bedrijf aan kunnen herkennen is het nog niet de tijd om je verpakkingen te personaliseren. Vind je het lastig om een logo te bedenken of te maken? Huur dan een ontwerper in. Er zijn ontzettend veel goede ontwerpers die een prachtig logo voor jou kunnen maken. Zo heb je gelijk een professioneel ontwerp. Vertel zo’n ontwerper wat je als bedrijf wil uitstralen, welke kleuren je wilt gebruiken, en de ontwerper gaat voor jou aan de slag. Je hoeft dit echt niet zelf te doen. Vaak is het ook beter om het een professional te laten doen. Op deze manier krijg je echt maatwerk. 

Het personaliseren van je verpakkingen is een nieuwe en grote stap je in bedrijf. Je investeert in je bedrijf en wordt meer zichtbaar voor de (toekomstige) klant. Het personaliseren van je verpakkingsmateriaal is een heel proces. Dit regel je niet binnen 24 uur. Het is belangrijk dat het er professioneel uitziet en dat het jouw bedrijf kenmerkt. Uiteindelijk is de verpakking het visitekaartje naar de klant toe. Je wil hiermee professionaliteit uitstralen. Ga op zoek naar wat je mooi vindt en weet wat je wil uitstralen naar de klant. Zorg ervoor dat je trots bent op hetgeen wat je verstuurd. 

Lees verder

Prijzen zijn exclusief btw. op basis van 1 artikel per bestelling en inclusief 1 pallet voorraad in het tarief. 
Meer of minder pakketten per dag of speciale wensen? Prijs op aanvraag. Prijzen voor België zijn inclusief tol.