Hoe werkt fulfilment?

Inhoud

Een fulfilment bedrijf biedt verschillende diensten aan om het jou als webshop eigenaar een stuk makkelijker te maken. Dat begint zelfs al voordat de bestellingen binnenkomen en het eindigt ook niet na nadat de producten geleverd zijn. Van opslag naar levering. Fulfilment regelt het voor jou en neemt de gehele orderverwerking van jou over. Zelfs de retourverwerking van een bestelling neemt fulfilment van jou over. Je hebt ook daar geen zorgen meer over. Fulfilment is het ontzorgen van je hele logistieke proces.

Een bedrijf dat jouw orderverwerking overneemt, het klinkt heerlijk. Maar hoe werkt dat nu precies en wat kun je ervan verwachten?

 • Software
 • Ontvangst van goederen
 • De opslag van goederen
 • Orderverwerking
 • Inpakken
 • Verzenden
 • Retourverwerking

Software

De software die we gebruiken koppelt de meest voorkomende webshops. Binnen enkele minuten is je website gekoppeld met deze plug&play koppeling en is het klaar om orders te verwerken. Je hebt altijd real time inzicht in je bestellingen, backorders, inkooporders en dergelijke vanuit de software portal.

Ontvangst van goederen

Wij als fulfilment bedrijf ontvangen jouw producten direct vanaf de leverancier of fabrikant. Dit hoef jij zelf dus niet meer te regelen. Bij ontvangst van de producten worden deze ook nauwkeurig gecontroleerd op beschadigingen. Daarna worden ze ingeboekt via het systeem wat hiervoor gebruikt wordt en worden de goederen opgeslagen in het magazijn.

De opslag van goederen.

Het opslaan van de producten is maatwerk. Je hebt met verschillende producten te maken en dat vraagt ook om verschillende opslagvoorwaarden. Voedsel moet anders opgeslagen worden dan bijvoorbeeld speelgoed. De goederen zijn nu gereed voor bestelling. Je hebt geen eigen magazijn meer nodig voor jouw voorraad.

Orderverwerking

Wanneer er een bestelling binnenkomt worden de producten verzameld en gesorteerd. Dit moet allemaal snel gebeuren. Vaak zit er maar weinig tijd tussen het bestellen van een artikel en het verzenden van de bestelling.

Inpakken

Tijdens het inpakken volgt er nog een extra controle. Er wordt gekeken of alle artikelen wel echt overeenkomen met de bestelling van de klant. Het mag nooit gebeuren dat de klant een ander product krijgt dan hij besteld heeft. Wanneer alles klopt en het product is compleet, dan wordt het ingepakt of verpakt. Dit kan op verschillende manieren.

Verzending

Als het pakket klaar is, wordt dit overgedragen aan de vervoerder.

Tegenwoordig is er heel veel keuze uit verschillende vervoerders met ieder zijn eigen specifieke logistieke producten, zoals, avondlevering, afhaalpunten, pakketautomaten enz. Zij zorgen er dan ook voor dat het pakket goed terecht komt.

Retourverwerking

Fulfilment neemt ook nog eens de retourverwerking voor jou uit handen. Dus naast bovenstaande diensten, wordt er ook voor gezorgd dat de retourverwerking vlekkeloos verloopt. De retourzendingen worden geïnspecteerd en de klant krijgt automatisch het geld teruggestort of ontvangt een vervangend product. De goederen die in goede staat zijn worden weer in de voorraad opgenomen.

Fulfilment neemt de gehele orderverwerking van je over. Jij als webshop eigenaar hoeft niet meer bezig te zijn met

 • Orders die binnenkomen
 • Het inpakken van bestellingen
 • Ervoor zorgen dat de bestellingen verzonden worden
 • Het retourneren van orders
 • Daarnaast heb je geen magazijn meer nodig voor de opslag van jouw goederen

Lees verder

Prijzen zijn exclusief btw. op basis van 1 artikel per bestelling en inclusief 1 pallet voorraad in het tarief. 
Meer of minder pakketten per dag of speciale wensen? Prijs op aanvraag. Prijzen voor België zijn inclusief tol.