Pakketverzending uitbesteden

Inhoud

Je hebt een goedlopende webshop, de orders blijven met regelmaat binnenkomen en je inkomsten groeien. Dit is iets wat je als webshopeigenaar graag wil zien. Maar wanneer je webshop groeit en er steeds meer orders binnenkomen, betekent dit ook dat er steeds meer pakketten verzonden moeten worden. De pakketten moeten niet alleen verzonden worden, er komen veel handelingen bij kijken:

  • Producten moeten uit het magazijn gehaald worden
  • Producten krijgen een controle
  • De bestelling moet op de juiste wijze worden verpakt
  • De verpakking heeft een label nodig met de juiste adresgegevens
  • Bestelling moet op de juiste wijze verzonden worden

Er komt veel werk kijken bij het verzenden van bestellingen. Het is een tijdrovend proces. Je kunt er voor kiezen om dit werk zelf te doen, maar je kunt er ook voor kiezen om het uit te besteden. Wanneer je daarvoor kiest, zul je meer rust krijgen in je bedrijf, omdat je dan veel werkzaamheden niet zelf meer hoeft te doen. Het gehele proces wordt door een fulfilmentbedrijf uit handen genomen. In deze blog vertellen wij hoe dat fulfilment proces er uit ziet. Want wat neemt een fulfilmentbedrijf over van jouw webshop? Het is meer waar je misschien aan denkt of op hoopt.

Voorraadbeheer

Op het moment doe je dit allemaal nog zelf als webshop. Je koopt de producten in, de goederen sla je op in het magazijn en je vult het magazijn ook weer aan wanneer dat nodig is. Wanneer je zelf alles goed op orde hebt in je magazijn weet je precies wat je op voorraad hebt. Het is een beste klus om dit allemaal te regelen en om hier een duidelijk overzicht in te hebben. Een fulfilment-partij neemt dit gedeelte van jou over. Hier begint het eigenlijk. Het magazijn van de webshop. De plek waar al jouw goederen binnenkomen en opgeslagen worden. Een fulfilment partij kan jou voldoende ruimte bieden om de producten van de webshop op te slaan. 

Fulfilment gebruikt een software

Deze software is verbonden aan jouw website. Wanneer er een bestelling binnenkomt op jouw webshop, komt deze bestelling ook binnen bij de externe fulfilmentpartner. Wanneer de bestelling daar binnenkomt, wordt alles in werking gezet om de bestelling zo snel en zorgvuldig mogelijk bij de klant te leveren. 

Bestelling verpakken en labelen

Wanneer de bestelling binnenkomt bij het fulfilmentbedrijf, worden de goederen uit het magazijn gehaald en worden deze gecontroleerd. Ziet alles er goed uit? Zo ja, dan wordt de bestelling verpakt en gelabeld. Normaal gesproken moet jij deze handelingen allemaal zelf doen, maar de fulfilment-partij neemt dit allemaal van jou over. Dit gebeurt heel zorgvuldig. Er wordt geen stap overgeslagen. 

Order verzenden

Wanneer je pakketverzending uitbesteedt krijgen je klanten verschillende opties voor het verzenden. Een fulfilmentbedrijf werkt vaak met verschillende vervoerders. Al deze vervoerders hebben ook verschillende verzendopties.  Ook wordt de klant op de hoogte gehouden van de status van de levering. Jij als webshopeigenaar hoef je daar helemaal niet meer mee bezig te houden. Het fulfilmentbedrijf zorgt ervoor dat ze dit hele proces van jou overnemen. 

Retourverwerking

Het kan altijd gebeuren dat je klant een product wil retourneren. Dit kan zijn omdat:

  • De klant een kledingstuk niet past
  • Meerdere kledingstukken in verschillende maten heeft gekocht
  • De klant toch niet tevreden is met het product 
  • De klant teveel twijfelt over het product

Er zijn zoveel redenen waarom een klant iets wil retourneren. Wat voor jou als webshopeigenaar belangrijk is, is dat dit allemaal zo goed mogelijk gebeurd en dat je de klant tevreden houdt. Fulfilment neemt deze taak ook voor jou uit handen. Zelf hoef je niets meer te regelen wanneer een klant iets wil retourneren. Wanneer je de retourverwerking zelf regelt, neemt dit ontzettend veel tijd in beslag. Maar wanneer een fulfilmentbedrijf dit van jou overneemt, hou je tijd over. 

Pakketverzending uitbesteden?

Fulfilment betekent: ontzorgen. Een fulfilmentbedrijf neemt jouw gehele orderverwerking uit handen. Alle zorg die jij hier nu voor draagt, nemen zij van jou over. Eigenlijk draag jij de zorg over aan een bedrijf wat hierin is gespecialiseerd. En tegelijkertijd creëer jij meer tijd voor je bedrijf, kun je deze tijd investeren in andere belangrijke taken en kun je nog harder groeien als webshop.

Lees verder

Prijzen zijn exclusief btw. op basis van 1 artikel per bestelling en inclusief 1 pallet voorraad in het tarief. 
Meer of minder pakketten per dag of speciale wensen? Prijs op aanvraag. Prijzen voor België zijn inclusief tol.