Wanneer maak je gebruik van fulfilment?

Inhoud

Groei betekent vaak meer klanten en meer inkomsten uit je bedrijf. Helaas blijkt dat veel ondernemers het lastig vinden om de bedrijfsgroei op de juiste manier te beheren. Vooral op het logistieke gedeelte zijn hier vaak zorgen over. Het groeien van een bedrijf gaat samen met veel uitdagingen. Dat maakt het ondernemen ook gewoon interessant. Maar het is ook wel erg fijn als je af en toe wat advies krijgt toegereikt die je kunt toepassen op jouw eigen bedrijf.

Veel webshopeigenaren maken gebruik van een fulfilment partner. Dit is een partij die jouw gehele orderverwerking van jou overneemt. Dit bedrijf is er volledig in gespecialiseerd om pakketten te verzenden. Ook slaan ze alle goederen van jouw webshop op en zorgen ze zelfs voor de retourverwerking als dat nodig is. Van opslag tot en met retourneren nemen ze van jou over. Het uitbesteden van jouw orderverwerking heeft ontzettend veel voordelen. Maar wanneer ben jij hier als webshopeigenaar nou echt klaar voor?

Klachten van klanten

Het is niet leuk om hier mee te beginnen, maar het is wel een hele belangrijke. Want als eigenaar van een bedrijf wil je geen klachten binnenkrijgen van je klanten. Maar bij een snelle stijging van verkoop, ontstaan er vaak meer fouten en ongelukken. Denk aan:

 • Verkeerde verzending
 • Vertraging van verzending
 • Tekort in voorraad
 • Informatie op de website die verouderd is

Dit soort fouten ontstaan wanneer er teveel werk is voor het huidige aantal werknemers. Deze fouten zorgen voor ontevreden klanten. 

Je komt tijd te kort

Wanneer je webshop groeit, komt er steeds meer werk bij. Er komen steeds meer orders binnen die gesorteerd, ingepakt en gelabeld moeten worden. Wanneer dat gebeurd is, moeten de bestellingen verzonden worden. Ook is het belangrijk om de voorraad goed in de gaten te houden, want wanneer er steeds meer orders binnenkomen, zal ook de voorraad steeds minder worden. Er komt dus steeds meer werk bij. Wanneer bepaalde handelingen in je webshop steeds meer tijd in beslag nemen, zal er minder tijd vrijkomen voor andere belangrijke zaken. Het is logisch, want je bedrijf groeit, maar het groeien van je bedrijf laat je ook zien dat je belangrijke keuzes moet gaan maken. Hoe zorg je ervoor dat je voldoende tijd hebt voor alle werkzaamheden in het bedrijf? 

Te weinig opslagruimte

Steeds meer orders vanuit je webshop, vraagt ook om een voorraad die goed op orde is. Toen je met je webshop begon, had je genoeg opslagruimte om al je goederen op te slaan. Waarschijnlijk had je ook nog ruimte om te groeien en om wat uit te breiden. Maar op een gegeven moment komt er een punt waarop je webshop toch echt te hard aan het groeien is, en je magazijn te vol wordt. Problemen die er dan ontstaan:

 • Je hebt te weinig ruimte om je goederen op te slaan
 • Je raakt het overzicht kwijt
 • Je kunt producten niet makkelijk vinden
 • Het vertraagt de werksnelheid

Is dit jouw moment om gebruikt te maken van fulfilment?

Je bent misschien op je punt aangekomen dat je jezelf afvraagt of er personeel bij moet komen, of dat je op zoek moet gaan naar een grotere opslagruimte. Wat je ook zou kunnen doen, is jezelf verdiepen in het uitbesteden van je orderverwerking. Wanneer je dit uitbesteedt aan een fulfilmentpartner, hoef jij je als webshopeigenaar niet meer druk te maken over: 

 • De opslag van je goederen
 • Het verwerken van orders die binnenkomen
 • Bestellingen inpakken en labelen
 • Het verzenden van de orders
 • Retourneringen

Wanneer je de gehele orderverwerking uit handen geeft, creëer je automatisch meer tijd voor andere belangrijke activiteiten in je bedrijf. Het hele logistieke aspect neemt heel veel tijd in beslag. Wanneer je dit uitbesteedt, komt er tijd vrij. Je maakt gebruik van fulfilment wanneer jij het daar het daar tijd voor vindt. Kijk goed naar hoe je webshop nu loopt en of je keuzes moet gaan maken wat betreft het uitbesteden van fulfilment. 

Lees verder

Prijzen zijn exclusief btw. op basis van 1 artikel per bestelling en inclusief 1 pallet voorraad in het tarief. 
Meer of minder pakketten per dag of speciale wensen? Prijs op aanvraag. Prijzen voor België zijn inclusief tol.